Populiariausios vestuvių ir renginių puošybos tendencijos 2020 Metams


Mados nuolat kinta suteikdamos galimybę kiekvieną kartą išbandyti ką nors naujo. Ypatingai tai aktualu vestuvėms, tad kiekvienais metais nekantriai laukiame naujų tendencijų. Pastebimame, kad kažkas kartojasi iš metų į metus; kažkas yra pritaikoma, įgauna naują atspindį, o kažkas pasikeičia kardinaliai. 2020 metų tendencijos yra orientuotos į vertybes: kokybę - kai mažiau yra daugiau, galbūt net brangiau; taip pat nemažai orientuojamasi į aplinkos apsaugą, medžiagų perdirbimą. 


Svarbiausi elementai - spalvos ir dekoras. Poros tampa vis reiklesnės ir nori kuo įdomesnių vestuvių papuošimų. Vienas iš esminių dalykų, kurį norima pabrėžti - individualumas. Šventėje svarbu sukurti jaukią atmosfera, o norint sukurti tokią atmosferą, reikia atkreipti dėmesį į detales - asmeninių pažinties detalių įkvėptas dekoracijas ir kita.
Dabar kai ekologija vis labiau pabrėžiama nenuostabu, kad ir vestuvėse tampa įprasta prisidėti prie gamtos gerovės. Kaip tai padaryti net neturint karališko biudžeto?  Pavyzdžiui galite naudoti perdirbtą popierių, atsisakyti plastiko gaminių ar rasti įmonių kurios tiekia organiškus produktus. Galite būti ir kilnūs ir dosnūs bei pranešti, kad  dalį piniginių svečių dovanų paaukosite labdarai ar į aplinkosaugos fondus.
Taip pat 2020 metais vestuvės turėtų turėti unikalų apšvietimą kuris suteiks finalinį potėpį visam dekorui.     
  
Gėlių tendencijos tęsiant ekologijos temą, poros atsisako ne vien plastikinių šiaudelių bet ir kitaip pradeda žiūrėti į vestuvines gėles. Pirmenybė teikiama vietinėms sezoninėms gėlėms, o kai kurios poros žengia dar vieną žingsnį į priekį ir užsiaugina savo! Floristai drąsiai siūlo derinti kartu gyvus/džiovintus/dažytus augalus ir gėles kartu, taip sukuriant didesnę įvairovę ir efektą.
Žavus ir pikantiškas šventės akcentas - Ledai! Ne tik skanus ir gražus, o ir vėsinantis šiltą šventės dieną, suteiks jūsų šventei šarmo. Tai gali tapti išskirtiniu gėrimu ar desertu.
Džiovintų gėlių mada persikelia iš 2019 metų į 2020 metus ir dar labiau įsitvirtina. Džiovintos gėlės ne tik įdomiai ir neįprastai atrodo švenčių puošyboje, tačiau ir yra praktiškos dėl klimato ar sezono kaitos, temperatūros svyravimų. Tačiau norime paneigti mitą, jog džiovintos gėlės yra pigios ir galima taip sutaupyti.
Dažytos gėlės – naujai atgimusi mada, kuri skoningai pateikta šventės dekore gali nustebinti ir sukurti netikėtą įspūdį. Augalai ir gėlės yra dažomos specialiais dažais, kurie tinka gyvoms gėlėms, todėl joms nekenkia, o spalvų pasirinkimą gali stabdyti tik jūsų vaizduotė.
Šventės vietos gėlių koridoriai ir takai tampa viena iš vestuvių puošybos pažibųJie suteikia dar daugiau šventiškumo ir iškilmingumo, prabangos ir intymumo pojūtį.  Šios kompozicijos nuotraukose atrodys neįtikėtinai ir pasijausite, lyg eitumėte per pievą. 
Kabančios gėlių arkos/instaliacijos - pastaruoju metu buvo vestuvių dekoro įkvėpimo šaltinis ir tai išliks ateityje. Gėlių arkų kūrimas šiek tiek pasikeitė - tapo labiau oriniu, kabojančiu ore įvairiausiose vietose, pradedant virš šventinio stalo, ceremonijos vietos ar virš durų įžengiant į šventės vietą.
Atviras rėmas ir toliau išlieka madingas ir norimas ne tik jaunųjų - naudojama ir kitose šventėse kaip foto siena ar puošiant šventės įėjimą. Pabrėžiamos rėmo linijos, kurios su augalų gausa sukuriant kontrastą. Galimos įvairios rėmo geometrinės formos.

Skaidrus organinis (akrilinis) stiklas – taip pat keliaujį 2020 metus ir toliau yra geidžiamas šventės aksesuaras. Šie dizaino elementai atrodo ypač dailūs. Šios dekoracijos ir elementai yra lengvi ir gali atrodyti trapūs, tačiau jų praktiškai neįmanoma sugriauti. Skaidrūs akrilo elementai sukuria prabangių vestuvių įspūdį. Be to, jie pridės išskirtinio stiliaus pojūtį bet kokio tipo vestuvėms ir suteiks elegancijos minimalistiniam, rafinuotam renginiui.


Gėlių nuometas 2020 metais tampa vienas iš svarbių aksesuarų nuotakos aprangoje. Šį sezoną nuometus siūloma rinktis nuo modernaus minimalizmo - dekoruoto gėlių nėriniais ir gyvomis gėlėmis iki išsiuvinėtų priesaikos žodžių. Hailey Bieber šiek tiek sudrebino vestuvių pasaulį su užrašu “Till Death Do Us Part” ant nuometo įkomponuoto su vestuvine suknele. Ši idėja bus nukopijuota ir panaudota daugelio nuotakų, įkomponuojant įžadą, dainos žodžius ar kažką reikšmingo. Tai puiki idėja kuri ne tik suteiks unikalumo tačiau bus ir žaisminga ir jausminga vienu metu.
Nuotakos puokštė taip pat taps nostalgišku simboliu, todėl jaunosios prašys floristo, kad į vestuvinę puokštę įkomponuotų kažką, kas turi vieną ar kitą reikšmę būsimai naujai šeimai. 
2020 metų sezoną nuotakoms siūloma kvapnios puokštės, kuriose vyrauja frezijos, levandos, kvapnieji žirneliai, muilinė guboja ir pan. Nuotakų puokštėse taip pat vyraus harmoningi gyvų, džiovintų ir dažytų gėlių deriniai. 
Kita madinga tendencija – monochrominės spalvos puokštėje, vienos spalvos keli atspalviai. Bendra vestuvių gėlių mintis bus kokybė, ne kiekybė ir pakartotinai panaudojamos gėlių kompozicijos, pavyzdžiui, ceremonijos gėlės panaudoti šventės vietos puošybai. Vyraujant ekologijos tendencijoms jauniesiems (kaip ir su renginio puošyba) bus siūlomos sezoninės ir vietinės gėlės, išvengiant nereikalingų gabenimo sąnaudų iš kitų šalių.

Prognozuojamos populiariausios gėlės 2020 metams yra: 
1. Bijūnai Peonies‘
2. Sodo rožės ‘Garden Roses‘
3. Vėdrynai ‘Ranunculus‘
4. Jurginai ‘Dahlias‘
5. Vėdrynas „Drugelis“ ‘Butterfly Ranunculus‘
6. Dažyta rožė ‘Spray Roses‘
7. Chrizantemos ‘Chrysanthemum Disbuds‘
8. Raganės ‘Tender Vines‘
9. Hortenzijos ‘Hydrangea‘
10. Tilansija ‘Tillandsia‘
Mados ir tendencijos yra puikus būdas pamatyti, ką daro kiti, bei pasisemti idėjų savo šventei. Tačiau nepamirškite, jog savo vestuvių dieną svarbiausi esate Jūs ir Jūsų meilės istorija. Niekas negali Jums nurodinėti, kokiomis tendencijomis ir patarimais vadovautis.
Sukurkite savo stilių ir savo tendencijas, o prireikus pagalbos, kaip savo individualumą perteikti dekore ir šventinėje nuotaikoje, kreipkitės į Pūkuoto Vėjo komandą!























Komentarai

Populiarūs įrašai