Kaip papuošti eglutę?




Artėjant Kalėdoms kyla daug klausimų, vienas iš jų – kaip papuošti eglutę?!
Ar naudoti senus iš kartos į kartą perduodamus žaisliukus, ar įsigyti šiuolaikiškų?
Ar reikės šviečiančių girliandų ar užteks tik kažko
minimalistiško...

Pūkuoto Vėjo komandos floristės/ekspertės patarimai Jums padės apsispręsti ir lengviau pasiruošti šiai nuostabiai šventei!

Natūrali ar dirbtinė eglutė, šaka ar jos kompozicija – pasirinkimas priklauso nuo Jūsų pačių galimybių bei norų.
Jei įsigijote dirbtinę eglutę ar šaką ir norite, kad ji atrodytų kuo natūraliau – papuoškite ją mums duodamais gamtos turtais: kankorėžiais; cinamono lazdelėmis; apelsino ir obuolių džiovintais griežinėliais; imbieriniais sausainiais; riešutais ir jų girliandomis; mandarinais su gvazdikėlių raštais... Taip pat eglutės faktūrą galima papildyti ir žaluma - kaip amalu, kadagiu, buksmedžiu, pušies ar kėnio šakomis, nes jos nebyra.Šie patarimai tinka ir natūraliai eglutei, nustebsite kaip skaniai kvepės namai!




Jei norisi originalumo – pasirinkite temą namų bei eglutės puošybai, pavyzdžiui Kalėdos jūroje, tad puošybos elementuose vyraus vandenyno, vario spalvos.
Smagu dabinti eglutę saldainiais ar ledinukais, bet svarbu jų pakuotė - turėtų būti vienspalvė, tik jei namie yra smaližių – puošmenas reikės nuolat papildyti. 
J
Taip pat eglutę galime puošti močiutės megztomis kojinėmis ar pirštinėmis, žaisliukais iš šiaudų ar rankų darbo nedideliais vienodo stiliaus atvirukais; šeimos, draugų fotonuotraukomis.
Žaisliukais gali tapti ir įvairaus dydžio, supakuotos tuščios dėžutės/dovanėlės - svarbu pasirinkti gražų popierių bei juostelę. O kur dar nedideli, minkšti žaislai; lego konstruoti monstriukai...

SVARBU!

Eglutė yra tūrinis objektas, tad nepamirškite jos aukščio, pločio, gylio, faktūros.
Labai svarbu neužgožti eglutės, o išryškinti jos grožį:
* pradėkite nuo lempučių girliandos - jei eglutė plati, ją vizualiai susiaurinti galima girliandą uždėję per visą jos ilgį - nuo viršaus žemyn.
* jei eglutė siaura – juoskime girliandą aplink.
* lempučių girliandą padėliokime gyliais - arčiau/toliau, nuo kamieno link šakų kraštų(pagrindinė visų mūsų klaida - žaisliukų išdėliojamas tik ant eglutės šakų kraštų.)
* reikia suderinti tarpusavyje žaisliukus, pagrindinę spalvą, medžiagiškumą bei dydį. *
* jei pagrindiniai žaislai matiniai - įdėkite blizgių ar kitokios spalvos žaisliukų bei atvirkščiai.

Tad būkite drąsus ir leiskite savo fantazijai bujoti
!

Nuotraukos: © Vaida Virbickaite Photography




Komentarai

Populiarūs įrašai