2019 metų vestuvių floristikos (IR NE TIK) tendencijos



Kuriant ir ruošiantis savo vestuvių dienai nereikia būti naujausio stiliaus ir alternatyvių idėjų ekspertais, tačiau vestuvių šventė neturi būti nesenstančių tradicijų. Atskleiskite savo asmenybę ir puikiai praleiskite laiką kartu su artimaisiais! 
Žvelgiant į 2019-jų metus pasidairykime koks bus gero skonio tonas floristikos dekore - Jūsų vestuvių šventėje.

Pastelinės ir neutralios spalvos gėlės 2019 metų vestuvių dekoro tendencijose išryškėja vis daugiau besituokiančių porų, kurios atsisako klasikinio balto vestuvių dekoro, o vietoje jo renkasi šviesias spalvas bei estetiškai drąsią šventės koncepciją. 
Per daug baltos spalvos vestuvėse dabar jau laikoma pernelyg  steriliu vaizdu. Pasirinkimas įtraukti švelnius kūno spalvos atspalvius, rausvą ar net vos žydrą spalvą; pablukusios rausvos, rausvai pilkos spalvos gėlėmis keisti klasikinius, iki šiol nuotakų mėgtus baltus žiedus, ne tik vestuvių šventės dekore, bet ir pačioje nuotakos puokštėje - šiais metais laikoma puikia klasikinės baltos spalvos alternatyva.
2019-ais metų spalva Pantone paskelbė koralo atspalvį, tad rekomenduojame vietoj baltos spalvos nuotakos ir pamergių puokštėse bei šventėse kompozicijose dažniau rinktis koralo spalvos gėles. Taip pat didesnį pripažinimą tiek šventės floristiniame dekore, tiek nuotakos puokštėse šiais metais gaus prigesinta raudona, ryškiai rožinė ar net oranžinė spalvos. Puokštės išsiskirs ryškiomis spalvomis su to pačio tono bei kitais derančiais atspalviais ir sukurs romantiškesnį šventės arba nuotakos įvaizdį.
  
Bijūnai - neišeinanti iš mados vestuvių gėlė, ir ypač mėgstamas nuotakos puokštės pasirinkimas. Vestuvių puošyboje išliks labai populiarūs ir 2019 metais. Tai labai universali gėlė, kuri gali būti komponuojama į puokštes, tinkančias bet kokiam vestuvių stiliui. Jei vis tik jūsų šventės datai bijūnų sezonas pasibaigęs, kaip puikią alternatyvą vasaros pabaigoje siūlome rinktis bijūnines sodo rožes ar jurginus, o žiemą ir pavasarį – viedrynus (rununkulus). 



Šiais metais nuotakoms rekomenduojame rinktis vis dar asimetriškas, bet gerokai mažesnes, gal net minimalistines, puokštes. Vietoj kaskadinių labiau populiarios bus ašaros formos puokštės, o vietoj laukinių gėlių nuotakoms reikėtų rinktis jų įvaizdį labiau atitinkančias, žavingą suknelės grožį atskleisti leidžiančias puokštes.


Pasirinkdama vieną mėgstamiausią gėlę, kuri išsiskirtų nuotaka nesuklys, kuri bus dėmesio centre apsupta žaluma bus paprasta tačiau originali puokštė. 

Minimalizmas užkariauja net ir nuotakų puokštes. Mūsų močiučių vestuvių puokštės buvo keletas gėlių žiedų grįžta į madą šiandien. Buvusios antraplanės pagalbinės gėlės, dabar ima viršų kaip pagrindinės, pavyzdžiui - gvazdikai,  kurie būna daugybės spalvų ir tonų, tinkamai paruoštos atrodys ypač elegantiškai. 


Drąsios spalvos! Dabar nuotakos jau nebijo drąsių spalvų bei netradicinių formų puokščių. 2019-siais metais asimetriškos puokštės tampa madingos, kaip ir gėlės turinčios daug tekstūros, pasižyminčios monochromatinėmis spalvomis.

Vis daugiau drąsių sprendimų jau nieko nebestebina, tačiau tradicinės puokštės niekur neišnyko. Nuotakos prisimindamos galbūt net savo mamos vestuves - renkasi natūraliai krentančias gėles vidutinio dydžio puokštėse. Gražiai įkomponuota žaluma bei kaspinai puikiai perteiks tradicinės puokštės jausmą.
Vis dažniau nuotakos žvalgosi į tai kas jas supa aplink. Nieko nėra originalesnio nei renkantis mūsų krašto vietines gėles - įkomponuokite spalvų, tekstūros ir taip sukursite tarsi papildymą jūsų esamai aplinkai.

Gėlių karūnos - dar viena šių metų tendencija – vietoj tradicinių tiarų rinktis dideles, ryškias, drąsias gėlių karūnėles ar miško temą atitinkančias karūnas (vainikus) iš žalumos. Ko gero tai bus labiau artima bohemiško stiliaus nuotakų tarpe, tačiau spalviškai gėlės gali būti sukomponuotos taip, kad atitiktų bet kurį pasirinktą šventės stilių.

Šventinis floristinis dekoras su tekstūra ir gyliu. 2019 metais ypač svarbu – floristinės kompozicijos bei puokštės, kuriose skirtingos gėlių tekstūros apjungiamos su skirtingais tarpusavyje derančiais atspalviais. Vestuvėms pasirinkus vieną ryškią spalvą reiktų ją derinti su kitomis spalvomis ir išlaikyti tai tiek dekoro detalėse, tiek floristinėse kompozicijose. Pagrindinė spalva (pvz. pamergių suknelės, stalo servetėlės ar staltiesės) taps itin matomu akcentu.
Floristinės instaliacijos 2019 metais stalo kompozicijos turėtų užleisti vietą išsiskiriantiems gėlių komponavimo – netgi galima sakyti floristinio dizaino – sprendimams. Šią tendenciją ypač atitiktų floristinio dizaino instaliacijos, kabančios gėlių kompozicijos, gėlių sienos, netgi gėlių skulptūros.
Intensyvi žaluma „Rustic“ stiliaus vestuvėse 2019 metais įsitvirtins dar labiau. Ateinantys metai „Rustic“ stilius apsijungs su romantika, tad bus naudojama daugiau, ir ypač ryškiaspalvių gėlių. Toliau populiari išliks tik sodri žalia (pvz. intensyvios žalios spalvos monsteros ar palmės lapai), o su šviesiai žaliais atspalviais (pvz. eukliptu) turėtume atsisveikinti. 
Jaunieji, mėgstantys gausaus tropinio stiliaus vestuvių puošyba, šiais metais šio stiliaus dekorą turėtų papildyti gėlių žiedais, tokiais kaip: karališkoji protėja; pastelinių spalvų orchidėjos; anturiai ir panašios gėlės.
Ekologiška, aplinkai draugiška vestuvių šventės puošyba 2019 metais dar labiau  išpopuliarės.Pasirinkus tokią tendenciją rekomenduojama naudoti gėles vazonėliuose, medžiagines servetėles, ekologišką maistą ir vengti plastiko detalių. Tvarumas yra tapęs daugiau nei tik madinga tendencija, vestuvių pramonė taip pat ją seka. Planuojant ir ruošiantis šventėms turėtume mažiau naudoti plastikinių šiaudelių, balionų, o apsistoti ties dekoracijomis iš popieriaus, medžio ar pakartotinai naudoti stiklinius aksesuarus. Tad ateinančių metų šventėse dominuos požiūris PLASTIKUI – NE! 


















2019-ų metų tortai turi dar vietos tobulėjimui. Karališkosios vestuvės įkvėps daugybę porų dar labiau eksperimentuoti su šiuo vestuvių simboliu. Taip pat reikėtų nepamiršti tekstūrų įvairovės bei valgomų gėlių. 2019-ų metų tortų svarbiausias akcentas – individualumas, todėl leiskite savo fantazijai lietis per kraštus. Konditeriai šiemet siūlo rinktis įspūdingo dydžio ir meninio papuošimo tortą kaip vieną ir pagrindinį saldaus stalo pasirinkimą atsisakant visų kitų mažų desertų.


Jūsų vestuvių šventės kvapas, žvakės visada buvo vestuvių favoritės norint sukurti romantišką atmosferą. 2019-ais metais dar labiau išplečiant šią temą, leiskite sau rinktis mėgstamas kvapniąsias žvakes (ar net patys susikurkite savo kvapą), taip suteikdami papildomą potyrį bei prisiminimą apie praėjusią šventę sau ir svečiams. 

Spalvotas konfeti, negalime nuneigti, kad akimirkos kadras dabar labai populiarus. Nors vestuvių vizitinė kortelė tapo labai panaši visur, bet naujas WOW akimirkos nuotraukose vis labiau populiarėja konfeti dėka. Taigi, kuo daugiau konfeti ir kuo jis įspūdingesnis - tuo geriau!

































Komentarai

Populiarūs įrašai