Burbulienė. Vėjų gaudymas


Puiki pramoga visiems, vėją gaudyti gali visi: vaikai, dar vaikai ir jau seniai nebe vaikai.
Tai pramoga, padovanosianti Jums daug nepamirštamų akimirkų, puikią nuotaiką, geras emocijas, įspūdingas nuotraukas bei video. 


O pasigaminti labai paprasta - burbulienės virimas yra šiek tiek eksperimentinis procesas (į kurį būtinai reikia įtraukti vaikus :), tad ne visada reikia paisyti tikslių kiekio santykių, bet geriausia stebėti ir bandyti konsistenciją gaminimo metu, maišant komponentus. Visai kaip maisto gaminimas :)

Taigi, skysčio pagrindas yra distiliuotas vanduo ir indų ploviklis "Fairy", maišoma santykiu 4:1, t.y. į 4 l vandens supilamas 1 l Fairy. Dėl tvirtumo galima ištirpinti 1-2 šaukštus cukraus. Kad burbulai ilgiau išsilaikytų nesprogę, galima įpilti glicerino 100-150ml (vaistinėse parduodamas), nes jis apsaugo burbulo vandenį nuo garavimo. Tiesa, kai gaminau, glicerino nepyliau ir atrodo vis tiek neblogai gavosi.

Kiti receptai dar naudoja krakmolą ar sodą bet aš nededu, nes nežinau kam jie :) (http://laimikis.lt/diy-vejo-pakavimas/). Distiliuotas vanduo - gali būti paprasčiausias iš krano, bet reikia užvirinti. Burbulienė dar turi pastovėti parą iki naudojimo.

Gaudyklę pasigaminom iš dviejų vienodo ilgio bambukinių lazdelių (tiks ir kitokios lazdeles, ką randant savo sandėliuke), bintas ir svarelis (gali būti varžtas). Pamirkius gaudyklę pasigamintam skystyje suktis pavėjui. Oras geriausias drėgnas, po lietaus su truputėliu vėjo ar kiek apsiniaukęs. Bet eksperimentuoti galima ir kitomis oro sąlygomis.

Linksmos šventės ir gero laisvalaikio!
P.S. Mano pirmas blynas ir atrodo pavyko :)
















Komentarai

Populiarūs įrašai